Dette finner du på Fløyen

Været på Fløyen i dag (fra Yr.no):15°C

Byens beste utsikt

På Fløyen, Bergens tak, får du en fantastisk utsikt over byen, innseilingen, fjordene og øyene rundt. For alle som besøker Bergen, gir det en storslått oversikt over mangfoldet i byen og nærområdet. Det er mulig å se langt ut i havgapet, nordover mot Fedje, og helt sørover mot øyene i Sunnhordland. Vi har nylig bygget nytt utsiktsplatå som gjør det enda lettere å nyte utsikten over byen.

Les mer om Fløitrappen og utsikten

Se utsikten over Bergen fra vårt webkamera

Fløien Souvenir og Kiosk

Ved Fløibanens øvre stasjon finner du Fløien Kiosk og Souvenir som er åpen hver dag hele året. Her får du kjøpt kaffe, is, brus, pølser og tursjokolade og ellers vanlige kioskvarer. Butikken har et rikt utvalg av souvenirer fra Fløyen og Bergen.
Tlf: 55 31 24 74

Fløien Folkerestaurant

Ingen restaurant i Bergen kan skilte med en mer storslått utsikt! Fløien Folkerestaurant holder åpent med brasserie, café og terrasse med uteservering hver dag fra midten av mai til slutten av august. Se Fløien Folkerestaurants menyer her!
Resten av året er caféen åpen hver lørdag og søndag fra kl.11:00 - 17:00.  

Selskap på Fløien Folkerestaurant

Fløien Folkerestaurant kan bistå med planleggingen av ditt arrangement. Restauranten har forskjellige lokaler med plass fra 10 til 250 personer i ett lokale. Totalkapasiteten i restauranten er ca. 400 personer. Et perfekt sted for private arrangementer, som jubileer, bryllup og julebord.

Kurs og konferanse på Fløien Folkerestaurant

For bedrifter tilrettelegger restauranten for møter, kurs, og lignende. Her får en lokaler tilrettelagt etter behov, med kort vei til sentrum.

Det kan også arrangeres picnic ved Skomakerdiket, og mat til andre utflukter.

For mer informasjon om priser og bestilling se her.

Lekeplass

Like ved Fløibanens øvre stasjon finner du byens beste lekeplass. Her finnes massevis av utfordringer for barna!

Utendørsscene og amfi

Ved siden av lekeplassen på Fløyen har vi en stor utendørs scene og et rommelig steinamfi for publikum. Scenen kan også brukes til sang og danseoppvisninger! 

Skomakerdiket

Bare noen minutters spasertur fra Fløibanens øvre stasjon ligger idylliske Skomakerdiket. Turen inn til Skomakerdiket går på grusvei, og passer fint for turer med barnevogn. Her finnes også rastehytte, grill- og bålplass samt benker og bord.
Om sommeren er det gratis utlån av kanoer hver dag fra kl: 11 til 15

Brushytten

For mange barnefamilier er Brushytten et populært mål for søndagsturen. Den er åpen søndager fra kl.11 - 16, og her kan man kjøpe noe varmt å drikke. Brushytten drives på dugnad av Skanseguttenes forening.

Revurtjern

Det idylliske Revurtjern ligger på vei mot Brushytten, på en høyde like ovenfor veien. Dette er et spennende område som barna kan utforske. Her finnes rastehytten Bamsebu og det er også mulighet for å bade i Revurtjern. Fra Fløibanens øvre stasjon er det ca 1 kilometer å gå.