Spisesteder og annet gøy på Fløyen

Været på Fløyen i dag (fra Yr.no):2°C

Spis lunsj med byens beste utsikt

På Fløyen, Bergens tak, får du en fantastisk utsikt over byen, innseilingen, fjordene og øyene rundt. Ta deg en matbit på et av spisestedene du finner her oppe og nyt utsikten over Bergen og nærområdene. Smakfulle lunsjretter får du fra Fløien Folkerestaurant, mens Fløien Souvenir og Kiosk har iskrem og små snacks.

Fra Fløyen er det mulig å se langt ut i havgapet, nordover mot Fedje, og helt sørover mot øyene i Sunnhordland. Byens beste utsikt nytes både i sittende stilling fra spisestedene eller lenende utover på utsiktplatået Fløitrappen.

Les mer om Fløitrappen og utsikten

Se utsikten over Bergen fra vårt webkamera

Fløien Souvenir og Kiosk

Rett ved Fløibanens øvre stasjon og lekeplassen, finner du Fløien Kiosk og Souvenir som er åpen hver dag hele året. Den fungerer både som snackbar, spisested og suvenirbutikk, hvor du kan få kjøpt kaffe, is, brus, pølser og tursjokolade og andre vanlige kioskvarer. Butikken har et rikt utvalg av suvenirer fra Fløyen og Bergen.
Tlf: 55 31 24 74

Fløien Folkerestaurant

Ingen spisesteder i Bergen kan skilte med en mer storslått utsikt! Fløien Folkerestaurant holder åpent med forskjellige spisesteder, alt etter hva du ønsker å spise. Brasseriet, caféen og terrassen med uteservering har åpent hver dag fra midten av mai til slutten av august. Se Fløien Folkerestaurants menyer her!
Resten av året er caféen åpen hver lørdag og søndag fra kl.11:00 - 17:00.  

Selskap på Fløien Folkerestaurant

Fløien Folkerestaurant er spisestedet for ditt selskap eller arrangement. Vi kan bistå med planleggingen og samarbeider med Fløibanen om transportmuligheter i de sene timer. Fløien Folkerestaurant har forskjellige lokaler med plass til alt fra 10 til 250 personer i ett lokale. Totalkapasiteten i restauranten er ca. 400 personer. Med andre ord, et perfekt sted for private arrangementer, som jubileer, bryllup og julebord.

Ta kontakt med oss i dag for å planlegge ditt arrangement på Fløyen!

Kurs og konferanse på Fløien Folkerestaurant

For bedrifter tilrettelegger spisestedet for møter, kurs, og lignende. Her får du lokaler tilrettelagt dine behov, med kort vei til sentrum.

Det kan også arrangeres piknik ved Skomakerdiket, og ta-med-mat til andre utflukter.

For mer informasjon om priser og bestilling se her.

Lekeplass på Fløyen

Like ved Fløibanens øvre stasjon finner du byens beste lekeplass. Her finnes massevis av utfordringer for barna som klatrevegg, sklier og husker! Ingen barn kommer til å ha lyst å dra hjem når de er på den mest gøyale lekeplassen i Bergen.

Utendørsscene og amfi

Ved siden av lekeplassen og spisestedene på Fløyen har vi en stor utendørs scene og et romslig steinamfi for publikum. Scenen kan også brukes til sang og danseoppvisninger!

Ta kontakt med Fløibanen på info@floibanen.no for å booke.

Skomakerdiket

Bare noen minutters spasertur fra Fløibanens øvre stasjon og lekeplassen ligger idylliske Skomakerdiket. Turen inn til Skomakerdiket går på grusvei, og passer fint for turer med barnevogn. Her finnes også rastehytte, grill- og bålplass samt benker og bord.
Om sommeren er det gratis utlån av kanoer hver dag fra kl: 11 til 15

Har du ikke tatt med deg nistepakke eller grillmat, kan du skaffe deg noe å spise på et av spisestedene på Fløyen.

Brushytten

For mange barnefamilier er Brushytten et populært mål for søndagsturen. Den er åpen søndager fra kl.11 - 16, og her kan man kjøpe noe varmt å drikke. Brushytten drives på dugnad av Skanseguttenes forening.

Revurtjern

Det idylliske Revurtjern ligger på vei mot Brushytten, på en høyde like ovenfor veien. Dette er et spennende område som barna kan utforske. Her finnes rastehytten Bamsebu og det er også mulighet for å bade i Revurtjern. Fra Fløibanens øvre stasjon og lekeplassen er det ca 1 kilometer å gå.